• Nieuws

    Inrichting verhoogde terrein op- en afrit Buitenring Hamstraat Kerkrade

    Kerkrade 13 september 2017

Samen met de gemeente Kerkrade zijn wij bezig met de inrichting van het verhoogde terrein bij de op- en afrit van de Buitenring op de Hamstraat (tegenover manege de Groene Vallei). Aankomend plantseizoen wordt hier in totaal ruim zes hectare aan natuur aangeplant.

Het terrein wordt ingericht als natuurcompensatiegebied dat deel zal uitmaken van de 170 hectare nieuwe natuur die is aangelegd met de komst van de Buitenring.  

Een gedeelte van het terrein wordt door het projectteam ingericht als bosgebied. Op een ander deel van het terrein wordt op initiatief van de gemeente Kerkrade een Levensbomenbos aangelegd waar inwoners ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis een boom kunnen adopteren. Dit kunnen (groot)ouders zijn van een pasgeboren kind of mensen die onlangs in het huwelijk zijn getreden. Maar ook familieleden ter nagedachtenis aan een dierbaar persoon die hen is ontvallen. Het Levensbomenbos biedt daarmee een herinnering die blijft voortleven. Een bijzonder aandenken dat groeit en ieder jaar opnieuw opbloeit. Lees hier het volledige bericht over het Levensbomenbos.

Een wandelpad door dit Levensbomenbos verbindt de parallelweg langs het spoor met de nieuwe parallelweg Hamstraat. Hiermee wordt de Beekdalenroute Kerkrade-West (route 1) weer hersteld. 

 

Ik heb een vraag, idee of klacht

Bel ons Serviceloket via telefoonnummer